În articolul de astăzi vom analiza amprenta de carbon a înghețatei, un desert atât de îndrăgit de întreaga lume, consumat cu precădere în sezonul cald și nu numai.

Având în vedere procesul ei de fabricare, condițiile speciale de depozitare dar și materia primă din care este realizată, bănuim că acest aliment ar avea o amprentă de carbon destul de mare.

Citește și : Din luna ianuarie 2023, consumatorii vor putea returna ambalajele diferitelor produse

Astfel, folosindu-ne de o rețetă clasică de înghețată de ciocolată și de date din baza de date ADEME, am calculat că un kilogram de înghețată făcută în casă ar fi echivalent cu aproximativ 3,95 kg CO2e/kg. Această amprentă de carbon are deja o valoare destul de ridicată având în vedere că luăm în calcul doar ingredientele, nu și condițiile speciale în care aceasta ar trebui să fie depozitată, care ar contribui semnificativ la acest rezultat.

Mai multe informații le puteți citi AICI.