Începând de astăzi , 4 mai , de la ora 20:55 , alegem responsabil ! Președintele InfoCons , Sorin Mierlea , va fi prezent în fiecare joi , vineri și sâmbătă în cadrul emisiunii „Alege Responsabil!” pe Trinitas TV , pentru a veni în sprijinul consumatorilor cu informații de interes , corecte și concise despre aspectele la care aceștia trebuie să fie atenți la achiziționarea produselor și serviciilor !

Citește și : Din luna ianuarie 2023, consumatorii vor putea returna ambalajele diferitelor produse

Aditivii alimentari , economia de energie , diferenta dintre bio și eco , sfaturi pentru situațiile de urgență : incendiu , cutremur , cum folosim cardul de credit , la ce să fim atenți când cumpărăm produse congelate , sfaturi din domeniul financiar , cum alegem ochelarii de vedere și de soare  – acestea sunt doar câteva dintre temele care vor fi prezentate în fiecare joi , vineri și sâmbătă de la ora 20:55 , la „Alege responsabil” pe Trinitas TV , cu Președintele InfoCons , Sorin Mierlea !

În cadrul emisiunii „Alege responsabil” aflăm care este Aplicația de care avem nevoie atât acasă , cât și la cumpărături !

Aplicația InfoConsdezvoltată independent și transparent, unică la nivel internațional, este disponibilă în 33 de limbi pentru a facilita utilizarea și înțelegera informațiilor pentru toți consumatorii , în limba maternă.

Aplicația InfoCons cu peste 3.000.000 de produse agroalimentare, cosmetice, electronice și electrocasnice oferă acces direct la:

– Scanarea codurilor QR de pe etichetele energetice ale produselor electrocasnice și ale dispozitivelor electronice;

–  Scanarea codurilor de bare ale produselor agroalimentare pentru a afla ingredientele, numărul și tipul aditivilor alimentari, alergeni, cantitatea de zahăr, sare, calorii;

Citește și : Restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate

–  Toate numerele utile și de urgență la nivel local, național și internațional;

–   Alertele pentru produsele alimentare și nealimentare;

Prin scanarea codului de bare a produselor agroalimentare, ai acces direct pe telefonul mobil la:

Afișarea instantă a informațiilor de pe etichetele produselor agroalimentare în limba selectată

Ingredientele din produsul scanat

Numărul și tipul aditivilor alimentary însoțiți de o descriere explicită;

Numărul și tipul alergenilor regăsiți în produl scanat;

Valorile nutriționale (cantitatea de sare, zahăr și calorii);

Calculator în care se poate insera cantitatea de produs consumată pentru a afla instant cantitatea de sare si zahăr, numărul de calorii precum și activitățile sportive necesare pentru arderea caloriilor (mers, alergare și bicicletă);

Citeste si : Ai grijă ce semnezi! Dicționarul cu termeni din asigurări disponibil în Aplicația InfoCons!

Posibilitatea de a acorda rating de la 1 la 5 produselor;

Salvarea produsului scanat în secțiunea „Produse Salvate”, consumatorii având astfel posibilitatea de a-și crea propria listă de cumpărături, meniul zilnic/ săptămânal, rețete Din secțiunea „Produse Salvate”, printr-o simplă bifare a produselor, consumatorii află numărul total de E-uricantitatea totală de zahăr și cantitatea totală de sare. De asemenea, aceștia pot distribui produsele bifate care alcătuiesc lista de cumpărături, meniul zilnic/săptămânal sau retetele cu familia si prietenii.

Personalizarea aplicației în funcție de preferințele de consum: număr maxim de E-uri și tipul acestoracantitatea maximă de sarecantitatea maximă de zahărtipul de alergeni și cantitatea maximă de calorii.

Distribuirea produselor scanate cu prietenii și familia.

Posibilitatea de a face o sesizare direct din aplicație, prin completarea unui formular simplu, cu câmpuri prestabilite. Astfel, în cazul în care consumatorul întâmpină probleme cu produsul scanat, poate trimite o sesizare direct din Aplicatia InfoCons.