La 16 luni de la lansarea inițiativei de semaforizare a etichetelor produselor agroalimentare unul din rezultatele pozitive a fost implementarea Ordinului 201 privind furnizarea de informații la comercializarea produselor finite / mâncărurilor furnizate de unitățile de restaurație colective emis de catre ANPC.

În contextul mobilității cetățenilor la nivel european și global, devine imperios necesar accesul corect, direct, rapid, transparent și facil la informarea cu privire la produsele agroalimentare și alegerea acestora în cunoștință de cauză. Astfel, inițiativa lansată de mișcarea de protecția consumatorilor InfoCons acum 16 luni înglobează următoarele concepte :

InfoScore este calculat pe baza numericului de aditivi alimentari dintr-un produs , fiind un sistem prin care sunt clasificate produsele agroalimentare , ținându-se cont de aditivii sintetici adăugați în aliment. InfoScore a fost dezvoltat pentru a veni în întâmpinarea nevoilor consumatorilor și pentru a îi sprijini pe aceștia în luarea deciziilor în cunoștință de cauză , ținând cont de indicatorul clar al valorilor nutriționale și al numărului de aditivi alimentari regăsiți în produs. Astfel, InfoScore ține cont de numericul de aditivi alimentari , dar și de valorile nutriționale ale unui produs ( valoarea energetică, grăsimi, acizi grași , zahăr , sare etc. ) .

Mai multe informații AICI .